Even voorstellen Edith Tielen RvC Eerste Amsterdamse

De RvC van de Eerste Amsterdamse bestaat uit specialisten uit de vastgoedbranche die gezamenlijk een multidisciplinair team vormen. Edith Tielen werd in juni van dit jaar verkozen tot RvC. Om Edith Tielen beter te leren kennen hebben we haar gevraagd een aantal vragen over zich zelf te beantwoorden:


Edith Tielen

Zou je wat over jezelf willen vertellen?
Mijn lievelingsgetal is 11, ik hou van voetbal, dansen en natuur. Ik ben getrouwd met Sjoerd en heb een dochter Pien van 11 en ik woon in Amsterdam in de Kalenderpanden.

Kan je ons wat vertellen over jouw carrière en vakgebied?
Ik heb een heleboel gestudeerd in Groningen en ben bij Shell afgestudeerd. Daar ben ik ook mijn carrière begonnen en in het vastgoed terecht gekomen. Ik woonde toen anti-kraak aan de Henri Polaklaan in Amsterdam en vond na wat jaren dat ik best wel kon proberen voor mezelf te begonnen met zo'n bankrekening. Na een heleboel modellen te hebben gemaakt in vastgoed, voetbal en OV heb ik samen met Bas Botman en Geertjan van Groenestijn in 2010 fluX opgericht.

fluX is een taxatiemanagementprogramma voor het waarderen van alle soorten vastgoed door taxateurs, banken en belastingdienst. We zouden samen met de NVM de positie van de kleine commerciële vastgoed taxateur versterken. Dat is gelukt, de kleine taxateur heeft marktaandeel gewonnen. We hebben fluX in 2017 verkocht aan de NVM en aan het einde van 2021 in goede handen achtergelaten.

Wat zijn jouw favoriete onderwerpen binnen jouw vakgebied?
Mijn favoriete onderwerpen zijn kwaliteitsverbetering en standaardisatie. Hoe maak je een transparant hoogwaardig product? Waar je wel je expertise als taxateur in kwijt kan maar welke voor een afnemer ook gemakkelijk is om te lezen en te gebruiken. En waar je mee als bedrijf kan groeien. Daarnaast heb ik een voorliefde voor Agrarisch Vastgoed, daar kan nog erg veel verbeteren in hoe de wereld aankijkt tegen de waarde van een agrarisch bedrijf. Heel actueel nu. Uiteindelijk bepaalt wat je er kan verdienen de waarde, Agrarisch Vastgoed is in Nederland zwaar overgewaardeerd, nog los van de stikstofcrisis. Het risico wat we hier lopen is dat de burger en de boer opdraaien voor verkeerde hypotheken van banken, terwijl die daarmee wegkomen.

Hoe trok de Eerste Amsterdamse jouw aandacht?
We hebben ooit geboden op de Eerste Amsterdamse op een pand tegenover de Westertoren. Het ging helaas ons budget te boven.

Wat is jouw beeld in algemene zin van de Eerste Amsterdamse?
De Eerste Amsterdamse is een erg goed georganiseerde veiling met een hoge opbrengst. De betere veiling om je pand heen te brengen. De laatste jaren zijn moeilijk geweest door gebrek aan executies, maar de veiling zal binnen een paar jaar weer floreren. Nataly brengt als directeur professionaliteit en inhoud met zich mee.

Wat motiveert jou?
Ik maak graag iets, mijn passie ligt in de inhoud en iets te maken wat goed is. Geen compromis. Ik kan goed nee zeggen en streef naar het beste, al kan ik de laatste kleine puntjes beter door een ander laten maken.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie over de RvC van de Eerste Amsterdamse of  neem contact met ons op via info@eersteamsterdamse.nl

Deel dit artikel:
Geschreven door Istvan Liong

Nieuwste artikelen