Meld je aan en ontvang de nieuwsbrief


Heeft u interesse in een huizenveiling in Gelderland en wilt u hiervoor een betrouwbare partner? De Eerste Amsterdamse heeft al 160 jaar ervaring met het veilen van huizen. In de jaren is ons aanbod gegroeid met panden door het hele land, waaronder Gelderland. Huizenveilingen zijn een mooie manier om een huis te bemachtigen in een spannende woningmarkt, voor zowel particulieren als ook beleggers.

Online- en fysieke huizenveiling Gelderland

De Eerste Amsterdamse wil huizenveilingen in Gelderland en elders in het land zo laagdrempelig mogelijk maken. Daarom bieden wij de percelen en objecten op twee manieren aan, namelijk fysiek en online. 

De fysieke veiling van een huis of pand in Gelderland vindt plaats in een veilingzaal in Amsterdam, waar u onder leiding van een veilingmeester kunt bieden op uw begeerde pand. 

Meegaand in de digitaliseringstrend, kunt u ook online deelnemen aan dezelfde veiling. Er is dus sprake van een zogenaamde hybride veiling, waardoor een ieder die interesse heeft eenvoudig mee kan bieden.

Verschillende veilingen: executieverkoop of vrijwillige veiling

Bij het veilen van huizen, in Gelderland, maar ook elders, kan er onderscheid worden gemaakt in twee typen veilingen: executieverkoop en vrijwillige veilingen. Hoewel het proces van bieden erg op elkaar lijkt, is de aard en oorzaak wel degelijk anders. 

Bij een executieverkoop is er namelijk sprake van een gedwongen verkoop van een woning, perceel of pand, doordat de eigenaar een schuld te vereffenen heeft. Door de huizenveiling van de woning in Gelderland, wordt deze schuld (deels) vereffend. Het is belangrijk te beseffen dat de sfeer rondom een executieverkoop anders en minder gemoedelijk is dan bij een vrijwillige verkoop. 

Een vrijwillige verkoop komt tot stand doordat de eigenaar van het pand of huis een geldsom wil ontvangen. Een reden voor een veiling kan zijn omdat hij of zij ervan overtuigd is dat het huis op deze manier meer opbrengt dan een reguliere verkoop.

Vindt uw huis in Gelderland via een huizenveiling

In een roerige huizenmarkt is het niet eenvoudig een mooi huis of pand op een reguliere manier te kopen. Door een samenloop van omstandigheden komen er echter met regelmaat mooie huizen terecht in een huizenveiling. Gelderland is daarop geen uitzondering, waardoor een veiling een buitenkans op kan leveren die u elders niet vindt. 

Bent u benieuwd of wij momenteel huizen of panden veilen in Gelderland? Kijk dan op onze veilingaanbod pagina voor het actuele aanbod. Wilt u op de hoogte blijven van ons actuele aanbod, dan kunt u zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief, zodat u altijd op de hoogte blijft via de mail.

Hoe gaat de huizenveiling in Gelderland in zijn werk?

Wanneer u besluit mee te bieden op de huizenveiling van een huis in Gelderland, is het goed om te weten hoe wij te werk gaan. Ons standaardproces beslaat 5 stappen, te weten:

  1. Intake
  2. Bevestiging van de afspraken die gemaakt zijn
  3. Voorbereiding van het dossier van het te veilen huis
  4. Veiling
  5. Afronding en evaluatie van de veiling

Door de vijf stappen consequent bij elke veiling te volgen, bent u verzekerd van een betrouwbare en transparante veiling. Wanneer u voor de Eerste Amsterdamse kiest verzekerd u zich bovendien van een vakkundige afhandeling, doordat wij samenwerken erkende notarissen uit de branche.

Eerste Amsterdamse verzorgt uw huizenveiling Gelderland en meer

Naast huizenveilingen in Gelderland, beslaat ons veilingaanbod ook vele andere werkgebieden. Kijk dus gerust rond op onze website, of neem vrijblijvend contact met ons op als u vragen heeft. 

Bent u al overtuigd? Dan kunt u ook direct registreren, zodat u al spoedig (online) mee kunt bieden. Met meer dan 160 jaar ervaring en expertise in het vak bieden wij niet alleen de mooiste panden, maar kunt u ons ook raadplegen voor advies rondom executieverkoop en een huizenveiling in Gelderland.