Meld je aan en ontvang de nieuwsbrief

Voor een huizenveiling in Zuid Holland kunt u terecht bij de Eerste Amsterdamse. Wij zijn in de provincie Zuid Holland als sinds de start van het bedrijf zo’n 160 jaar geleden, actief op het gebied van huizenveilingen. 

Door de ruime ervaring en diepgaande kennis van de branche, weet u zeker dat de veiling soepel en professioneel verloopt. Met de woningveiling of executieverkoop in Zuid Holland dragen we bovendien bij aan een goed functionerende vastgoedmarkt. Hierbij staat het belang van u als klant voorop en bieden we alle diensten aan die nodig zijn voor een succesvolle aankoop.

Hybride veilingen van huizen in Zuid Holland

Om de vastgoedveiling voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te maken, bieden wij u zogenaamde hybride veilingen van woningen in Zuid Holland. Dit betekent dat vrijwillige- of executieveiling zowel fysiek als online kan worden bijgewoond voor deelname. Zo maken we de veiling zo laagdrempelig mogelijk. 

Door deze vooruitstrevende manier van vastgoedveilingen maken we het voor een bredere doelgroep mogelijk om een huis in Zuid Holland te kopen. Nog een voordeel van de hybride vorm, is dat de veiling bij nagenoeg alle omstandigheden door kan gaan. Daarmee dragen we bij aan de doorstroom van woningverkoop ten tijde van epidimieën, of andere omstandigheden die er voor zorgen dat een fysieke veiling geen doorgang kan vinden.

Vrijwillige huizenveilingen en executieveilingen

Er zijn twee soorten openbare verkopen te onderscheiden als het gaat om huizenveilingen, namelijk een vrijwillige veiling en een executieverkoop. Zuid Holland is de meest dichtbevolkte provincie van Nederland, waardoor beide typen verkopen relatief veel voorkomen.

Executieverkoop

Van een executieverkoop of executieveiling is sprake wanneer het pand of de woning gedwongen moet worden verkocht ten gevolge van schulden van de eigenaar. Deze vorm van verkoop wordt ook wel een onvrijwillige verkoop genoemd en heeft als gevolg dat de schuld van de schuldenaar volledig of gedeeltelijk teniet wordt gedaan door de opbrengst van het pand.

Vrijwillige veiling

Bij een vrijwillige veiling of vrijwillige verkoop wordt op initiatief van de eigenaar de woning of het pand verkocht bij opbod. De verwachting hierbij is dat de opbrengst hoger is dan bij een reguliere verkoop. De uiteindelijke prijs komt tot stand doordat verschillende belanghebbenden elkaar overbieden tot het punt dat er geen tegenbod meer wordt gedaan. 

Bent u geïnteresseerd in een huizenveiling in Zuid Holland, maar heeft u binnen ons veilingaanbod geen geschikt pand gevonden? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief waarmee u altijd op de hoogte blijft van ons actuele aanbod.

Vastgoedveiling van woningen in Zuid Holland biedt kansen op de huizenmarkt

Wie in de voorbije jaren een poging heeft gedaan tot het kopen van een woning, zal weten dat dit niet een vanzelfsprekendheid is. Door de extreem krappe woningmarkt zijn huizen vaak snel verkocht. Een huizenveiling in Zuid Holland kan dan een uitkomst bieden, zowel voor particulieren als voor investeerders. 

Een huis of pand dat wordt verkocht middels executieverkoop veiling komt niet via de standaard, traditionele weg op de markt. Hierdoor ontstaat soms een kans op het kopen van een huis, die je niet zou verwachten.

Onze werkwijze

Wanneer u besluit deel te nemen aan een executieverkoop voor een huis in Zuid Holland is het voor belangrijk om te weten hoe het proces in zijn werk gaat, aangezien er uiteindelijk een financiële transactie bij komt kijken. 

De Eerste Amsterdamse werkt met 5 heldere stappen:

  • Intake
  • Bevesting van de overeengekomen afspraken
  • Voorbereiding van het (veiling)dossier
  • (Hybride) veiling
  • Afronding inclusief evaluatie

Door de nauwe samenwerking met gerenomeerde notarissen en het direct plaats laten vinden van de transactie verzekeren wij een vlotte en soepele afronding van de veiling. Hierdoor bent u na de veiling snel trotse eigenaar van een nieuwe woning.


Een Huizenveiling in Zuid Holland door Eerste Amsterdamse

Door ons brede aanbod aan woningen en panden is de Eerste Amsterdamse in staat een brede doelgroep te bereiken, bestaande uit particulieren, investeerders en andere professionele vastgoedhandelaren. Wij streven er altijd naar al onze partners volledig en servicegericht te bedienen. 

Bent u zelf geïnteresseerd in het kopen van vastgoed middels een veiling of executieverkoop? Neem dan gerust contact met ons op of registreer u via onze website. Wij staan altijd open voor nieuwe samenwerkingen en partners als het gaat om een huizenveiling in Zuid Holland.