Meld u aan en ontvang de nieuwsbrief

Een huizenveiling in Brabant biedt een uitstekende mogelijkheid om een huis of pand te kopen, of om in te investeren. Wij bieden huizen ter veiling aan door middel van vrijwillige veilingen en door executieverkopen. 

Eerste Amsterdamse heeft jarenlange ervaring met onroerend goed veilingen in Brabant en de rest van Nederland. U bent daarmee verzekerd van een betrouwbare partner als het gaat om woningveilingen. 

Bekijk ons aanbod veilingobjecten om direct te kijken of we op dit moment een huizenveiling in Brabant aanbieden.

Hybride huizenveiling Brabant

Als modern veilinghuis willen wij ons aanbod en werkwijze zo goed mogelijk afstemmen op onze klanten. Onder dit mom bieden wij niet alleen fysieke veilingen van woningen aan, maar kunt u ook online meebieden. Dit model, waarbij zowel online als fysieke biedingen kunnen worden uitgebracht, noemen we een hybride (huizen)veiling. 

Sinds de introductie van deze hybride huizenveiling in onder andere Brabant, merken we dat investeerders en particulieren die op onroerend goed willen bieden, hier positief op reageren. De opkomst en deelname is veel groter, doordat we toegankelijker zijn voor meer bedrijven, organisaties en particulieren.

Unieke kansen met een huizenveiling in Noord Brabant

De huizenmarkt is de laatste jaren een roerende markt geweest. Een woning kopen is daarom een moeilijke opdracht. De oplossing? Een onroerend goed veiling. Brabant biedt op die manier af en toe unieke kansen, met panden en woningen die via de reguliere weg niet op de markt zouden komen. 

Huizenzoekers en bedrijven of particulieren die op zoek zijn naar een investeringsobject krijgen zo unieke kansen op de huizenmarkt. Daarnaast is ons aanbod met woningveilingen in Brabant complementair aan de traditionele huizenmarkt, wat gunstig is nu er zo weinig woningen beschikbaar zijn.

Vrijwillige- en executieveilingen van woningen in Brabant

Eerste Amsterdamse voorziet in zowel vrijwillige veilingen als executieveilingen. Executieveilingen of verkopen worden uitgevoerd in opdracht van beslagleggers, zodat het geld wat wordt verkregen middels de veiling gebruikt kan worden om de schuld van de schuldenaar te innen. 

Bij een vrijwillige woningveiling is (meestal) geen sprake van schulden; de eigenaar wil middels de veiling zoveel mogelijk opbrengst halen uit het pand. De reden hiervoor is altijd per eigenaar verschillend. 

Het is overigens goed te weten dat voor u als geïnteresseerde, het biedproces niet anders is bij een executieveiling ten opzichte van een vrijwillige huizenveiling. Beide keren biedt u het bedrag, waarvan u vindt dat het pand waard is.

Onze werkwijze

Een woningveiling is een complex proces, vooral als het een eerste keer betreft. Het is daarom begrijpelijk dat u van tevoren wilt weten hoe de veiling in zijn werk gaat. Wij werken daarom volgens een vaste werkwijze, die op te delen is in de volgende vijf fasen:

 • Intake
  De intake dient als kennismaking en we controleren met u alle randvoorwaarden die nodig zijn om mee te kunnen bieden op de veiling.
 • Bevestiging van afspraken
  Na het gesprek krijgt u alle afspraken zwart op wit.
 • Dossiersamenstelling
  Vervolgens stellen we het volledige veilingdossier voor u op.
 • De veiling
  Dit betreft de veiling zelf.
 • Afronding
  We ronden de veiling af en evalueren het hele proces samen met u.

Zoekt u een woningveiling in Brabant?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief Eerste Amsterdamse heeft een wisselend aanbod als het gaat om een huizenveilingen in Brabant. Heeft u interesse in een woning of pand in deze prachtige provincie, dan raden we u aan u aan te melden voor onze nieuwsbrief. Zo bent u altijd op de hoogte van ons actuele aanbod en kunt u snel handelen wanneer we huizen ter veiling aanbieden in Brabant.