Meld je aan en ontvang de nieuwsbrief

Wij zijn al meer dan 160 jaar gericht op het veilen van onroerend goed en bieden een veelzijdig aanbod. Hierdoor is ons veilinghuis in staat een brede doelgroep te bereiken.

Een onroerend goed veiling is het openbaar verkopen van onder andere een huis of bedrijfsonroerendgoed. Deze manier van verkopen wordt in hybride vorm, maar ook geheel online verzorgd. Met onze expertise streeft het veilinghuis bij te dragen aan een goed functionerende vastgoedmarkt in Utrecht en omstreken.

De varianten van een huizenveiling in Utrecht

Het type verkoop is bepalend voor de variant van de veiling. Zo kan de verkoop onvrijwillig van aard zijn. In dit geval wordt het onroerend goed niet verkocht door de eigenaar. Hiervan is sprake wanneer iemand niet meer aan zijn schulden kan voldoen, waarna de schuldeiser de vordering mag verhalen op zijn bezittingen. Deze variant heet een executieveiling.

Daarnaast kan de verkoop ook vrijwillig zijn, waarbij de eigenaar van het onroerend goed vaak meer opbrengst beoogt te halen dan bij een reguliere verkoop. Een ander voordeel is de volledige transparante prijsvorming op het moment van de veiling.

Wilt u meer weten over een onroerend goed veiling in de buurt van Utrecht? Neem dan vrijblijvend contact op of schrijf u in voor de nieuwsbrief via onderstaand contactformulier!

Waar vinden de veilingen van o.a. huizen plaats?

Het veilinghuis organiseert veilingen op twee manieren. Zo vindt de hybride onroerend goed veiling plaats in de veilingzaal én online. Bij dit type vastgoedveiling bestaat de mogelijkheid de veiling in de zaal bij te wonen, maar ook online. Hierbij kunt u ook online meebieden.

Daarnaast kan een onroerend goed veiling in zijn geheel online plaatsvinden. Van deze mogelijkheid maakt het veilinghuis tevens gebruik als alternatief bij omstandigheden die een zaalveiling niet toelaten.

Als enige aanbieder van zowel een hybride vorm als online only veilingen zijn wij een vooruitstrevend veilinghuis dat is gericht op de toekomst.

Hoe gaat het veilinghuis te werk?

Wij veilen een veelzijdig aanbod van zowel woningen, appartementen als bedrijfsonroerendgoed in de buurt van Utrecht. Ons veilinghuis biedt u een verkoopplatform dat zowel transparant als betrouwbaar is. Daarbij werkt het veilinghuis zorgvuldig en doelmatig. Samen met u stemmen wij de gehele procedure af, zodat alles tot in detail geregeld is.

Wij werken volgens een stappenplan, waarin wordt begonnen met een intake. Vervolgens worden alle afspraken bevestigd en wordt het veilingdossier voorbereid. Daarna volgt de veiling. Tot slot volgen de afronding en evaluatie.

Ons veilinghuis streeft naar een efficiënte en snelle afronding van processen door een transactie direct te laten plaatsvinden. Bovendien werken wij nauw samen met belanghebbende partijen, zoals notarissen. Hierdoor kan er eenvoudig en snel contact worden gelegd. Bij vragen of onduidelijkheden kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Huizenveiling in Utrecht bij de Eerste Amsterdamse

De Eerste Amsterdamse is een gespecialiseerd veilinghuis in de buurt van Utrecht. Hier heeft het een uiteenlopende klantenkring van zowel geïnteresseerde particulieren als professionele handel. Bovendien maken wij doeltreffend gebruik van diverse marketing- en communicatiekanalen om deze doelgroepen te bereiken.

Met de rijke historie en meer dan 160 jaren ervaring is ons veilinghuis uitgegroeid tot een betrouwbaar veilinghuis. Daarbij is het gericht op de toekomst. Het onderscheidt zich onder andere door het aanbieden van zowel hybride als online only veilingen.

Voor vragen kunt u vrijblijvend contact opnemen. Onze specialisten staan u graag te woord. Daarnaast kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief. Hierin wordt u op de hoogte gehouden van het aanbod en alle ontwikkelingen omtrent huizenveilingen in Utrecht!