Meld u aan en ontvang de nieuwsbrief


Een huizenveiling in Leiden, of met betrekking tot een huis in Leiden, biedt u de kans om op een andere wijze dan reguliere koop, een mooi huis te bemachtigen in ‘de Sleutelstad’. De stad, ook wel bekend om zijn mooie grachten en alom erkende Universiteit, heeft prachtige panden en woningen die zo nu en dan via executieveiling of vrijwillige veiling via de Eerste Amsterdamse aangeboden worden. 

Bent u op zoek naar een woning in Leiden? Bekijk dan ons actuele aanbod veilingobjecten om te kijken of we momenteel een huizenveiling in Leiden aanbieden.

Hybride huizenveiling Leiden

De Eerste Amsterdamse is een modern veilinghuis die u graag op uw wenken bediend. In die trend bieden wij niet alleen klassieke, fysieke veilingen van huizen in Leiden aan, maar kunt u ook online meebieden. De combinatie van de fysieke veiling en de online veiling wordt een hybride veiling genoemd. 

Waarom een hybride huizenveiling? Tijdens de Coronapandemie is deze manier van veilen noodgedwongen ontstaan. Toen fysieke veilingen op een gegeven moment niet meer waren toegestaan, is Eerste Amsterdamse hierop ingesprongen door klanten tegemoet te komen met online veilingen. Zo konden we alsnog aan de vraag voldoen die ontstond vanuit de klant. Na afloop van de pandemie bleek het echter een bewezen manier om meer geïnteresseerden voor de vastgoedveilingen in Leiden en andere steden te krijgen, waardoor de hybride vorm is blijven bestaan.

Huis kopen door middel van een veiling

Net als in veel andere Nederlandse steden zijn huizen in Leiden erg moeilijk te kopen. De oververhitte woningmarkt lijkt inmiddels zijn toppunt te hebben bereikt, maar een huis kopen is nog steeds niet erg eenvoudig. Door middel van een huizenveiling in Leiden wordt woningzoekers in deze stad een extra manier geboden een huis te kopen, daar de vastgoedveilingen toegankelijk zijn voor zowel particulieren als beleggers. Het veilen van woningen kan zo worden gezien als een verlenging, of een aanvullend kanaal om aan een mooie woning te komen.

Vrijwillige - en executieveilingen van vastgoed in- en rondom Leiden

Naast vrijwillige huizenveilingen in Leiden, verzorgt de Eerste Amsterdamse ook zogenaamde executieverkopen van woningen. In Leiden, maar ook in andere steden, worden dergelijke verkopen in opdracht van beslagleggers uitgevoerd, om hiermee geld te innen dat nodig is om de schuldenlast van de eigenaar van een woning of vastgoedobject te voldoen. Een executieverkoop onderscheidt zich van een vrijwillige veiling door het gedwongen karakter. Er is sprake van een (financiële) schuldenlast van een eigenaar van een pand of woning. Met de verkoop door middel van een veiling kan het benodigde bedrag, of een deel daarvan, worden afgelost.

Onze werkwijze omtrent de veiling

Met de verkoop en ook de veilingen van woningen gaat relatief veel geld gemoeid. Het is om die reden begrijpelijk dat u graag wilt weten hoe wij de financiële afhandeling doen. Net als u hechten wij veel waarde aan een nauwkeurige afwikkeling hiervan. 

De veiling kan grofweg worden afgehandeld in de volgende fasen:

  • De intake: hierbij maken wij kennis met u en controleren we alle randvoorwaarden.
  • Bevestiging afspraken: vervolgens krijgt u de gemaakte afspraken zwart op wit.
  • Dossier samenstelling: de volgende stap is het voorbereiden van het veilingdossier.
  • De veiling: hier wordt de veiling zelf verricht. Afronding: we ronden het dossier af en evalueren het proces met u.

Zoekt u naar een huizenveiling in Leiden bij Eerste Amsterdamse? Dan weet u welke stappen wij samen met u doorlopen.

Op zoek naar een huizenveiling in Leiden? Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Wij hebben een wisselend aanbod als het gaat om een huizenveiling in Leiden. Bent u dus geïnteresseerd, dan adviseren wij u om u te abonneren op onze nieuwsbrief. Daarmee krijgt u altijd direct een update van ons actuele aanbod en kunt u snel handelen wanneer er huizen ter veiling aangeboden worden in Leiden.