Veilingdatum
18 september 2023
Vanaf
18:00
Locatie
Eerste Ringdijkstraat 4
Soort veiling
Executieveiling (hypotheek)
Dossiernummer
46164
Status
Vervallen

Omschrijving

1. het woonhuis met ondergrond en tuin, gelegen te 3731 JK De Bilt, Hessenweg 16, kadastraal bekend gemeente De Bilt, sectie D nummer 7930, ter grootte van een are en achtentachtig centiare (1 a 88 ca);
2. het winkel-woonhuis met schuur, erf, ondergrond en verder aan-en toebehoren, gelegen te 3731 JK De Bilt, Hessenweg 16A en 16B, kadastraal bekend gemeente De Bilt, sectie D nummer 6509, ter grootte van twee are en eenenzeventig centiare (2 a 71 ca);

Kenmerken

  • Type registergoed: Bedrijfspand / woonhuis
  • Gebruik: Verhuurd met toestemming schuldeiser
  • Soort eigendom: Vol eigendom
  • Bouwjaar: 1910
  • Oppervlakte perceel: 459 m²

Kadastrale informatie

1. het woonhuis met ondergrond en tuin, gelegen te 3731 JK De Bilt, Hessenweg 16, kadastraal bekend gemeente De Bilt, sectie D nummer 7930, ter grootte van een are en achtentachtig centiare (1 a 88 ca); 2. het winkel-woonhuis met schuur, erf, ondergrond en verder aan-en toebehoren, gelegen te 3731 JK De Bilt, Hessenweg 16A en 16B, kadastraal bekend gemeente De Bilt, sectie D nummer 6509, ter grootte van twee are en eenenzeventig centiare (2 a 71 ca);

Download hier de kadastrale kaart: PDF

Bezichtigen

De mogelijkheid wordt onderzocht, als een en ander duidelijk is, dan wordt dat hier vermeld.

Overige informatie

gebruik/oplevering
Het registergoed genoemd onder 1. wordt, voor zover bekend, op dit moment niet bewoond/gebruikt door de eigenaar. Het registergoed genoemd onder 1. is verhuurd.
In aanvulling op artikel 24 van de AVVE geldt het volgende. Het registergoed wordt geleverd onder handhaving van de lopende huurovereenkomsten.

Het registergoed genoemd onder 2., voor wat betreft Hessenweg 16A te De Bilt wordt gebruikt door de eigenaar ten behoeve van de voor zijn rekening en risico gedreven onderneming in de vorm van een eenmanszaak, uitgeoefend onder de naam: Wierda Scoots and Bikes.

De eigenaar heeft deze ruimte reeds vanaf 1 januari 1991 in gebruik, eerst op grond van een huurovereenkomst met de toenmalige eigenaar en daarna is dit gebruik voortgezet vanaf het moment dat de eigenaar de eigendom van het object verkreeg.

Het registergoed Hessenweg 16A te De Bilt wordt geleverd onder handhaving van het gebruik door de eigenaar ten behoeve van zijn onderneming: Wierda Scoots and Bikes.De eigenaar dient hiertoe een huurovereenkomst te sluiten met de koper.

Volgens een bericht van de gemeente De Bilt, afdeling team gemeentewinkel, met datum 28 juli 2023 zijn er op de adres Hessenweg 16A geen personen als bewoner ingeschreven.

Het registergoed genoemd onder 2., voor wat betreft Hessenweg 16B te De Bilt is verhuurd. In aanvulling op artikel 24 van de AVVE geldt het volgende. Het registergoed Hessenweg 16B te De Bilt wordt geleverd onder handhaving van de lopende huurovereenkomsten.

Volgens een bericht van de gemeente De Bilt, afdeling team gemeentewinkel, met datum 28 juli 2023, zijn er op de adres Hessenweg 16B 4 personen als bewoner ingeschreven.

De verkoper geeft via de website informatie over de huurovereenkomst, voor zover die in zijn bezit is. De verkoper staat er niet voor in dat de verstrekte informatie juist is of dat er geen afwijkende afspraken zijn of worden gemaakt. De verkoper staat er ook niet voor in dat de verplichtingen die voortvloeien uit de huurovereenkomst volledig en/of regelmatig worden nagekomen.

huurbeding
De hypotheekakte op grond waarvan deze executoriale verkoop plaatsvindt, bevat het huurbeding als bedoeld in artikel 3:264 Burgerlijk Wetboek, op het moment van het tekenen van de hypotheekakte was verkoper op de hoogte van de verhuur van de onderpanden door de eigenaar waardoor verkoper het huurbeding niet kan inroepen.

energie (EPA)
De woning Hessenweg 16 te De Bilt 3731JK, heeft een energielabel G en een energie index 2.99. Dit label is geldig tot 08-08-2025.
Voor de Hessenweg 16A en 16B is geen energielabel afgegeven.
De eigenaar/schuldenaar is wettelijk verplicht een definitief energielabel van het registergoed te verstrekken. De eigenaar/schuldenaar heeft geen definitief energielabel verstrekt aan verkoper. De afwezigheid van het energielabel komt voor rekening en risico van koper.

garanties/aansprakelijkheid
Door verkoper worden geen garanties verleend, noch voor de materiële conformiteit van het registergoed, noch voor de juridische conformiteit van het registergoed. Het door koper voorgenomen gebruik komt voor rekening en risico van koper.

milieu
Een uitgebreide omschrijving hierover is terug te vinden bij artikel 2.1 feitelijke objectinformatie van de Bijzondere veilingvoorwaarden.

bouwkundige staat
Een uitgebreide omschrijving hierover is terug te vinden bij artikel 2.1 feitelijke objectinformatie van de Bijzondere veilingvoorwaarden.

risico
Het registergoed is geen tot bewoning bestemde onroerende zaak.
Op grond van artikel 19 van de AVVE is het registergoed voor risico van de koper vanaf het moment van gunning.

Koper dient zelf onderzoek te verrichten naar de in de bijzondere voorwaarden genoemde genoemde bijzondere lasten en beperkingen dan wel indien en voor zover de koper dit onderzoek geheel of gedeeltelijk achterwege heeft gelaten de koper welbewust de daaraan verbonden risico's aanvaardt zonder enig voorbehoud of enige aanspraak jegens de verkoper of de notaris.

Het registergoed wordt afgeleverd in de feitelijke toestand waarin het zich op het moment van aflevering blijkt te bevinden, ook indien die feitelijke toestand afwijkt ten tijde van de levering. Verkoper staat niet in voor de bouwkundige staat van het registergoed.

Door verkoper worden geen garanties verleend, noch voor de materiële conformiteit van het registergoed, noch voor de juridische conformiteit van het registergoed. Het door koper voorgenomen gebruik komt voor rekening en risico van koper.

bestemming
Volgens www.ruimtelijkeplannen.nl ligt het registergoed in het gebied waar het bestemmingsplan ''Hessenweg 2010'' van de gemeente De Bilt van toepassing is en heeft het registergoed de volgende bestemming: detailhandel (begane grond) en
wonen.
Het registergoed Hessenweg 16 te De Bilt heeft een woonbestemming.
Het registergoed Hessenweg 16A heeft een industriebestemming (winkel).
Het registergoed Hessenweg 16B heeft een woonbestemming.

gunning
Na de veiling beraadt verkoper zich omtrent de gunning. Verkoper heeft het recht om niet te gunnen. De termijn van beraad eindigt de zesde (6de) werkdag volgende op de afslag om vijf (5) uur in de middag of zoveel eerder als verkoper heeft verklaard al dan niet te gunnen.

FINANCIËLE INFORMATIE

kosten koper
- het honorarium van de notaris (waaronder begrepen de kosten van het maken, bespreken en ondertekenen van de koopovereenkomst en de leveringsakte bij onderhandse executoriale verkoop), welk honorarium bedraagt € 5.445,00 inclusief 21% omzetbelasting;
- de overdrachtsbelasting, naar het tarief van 10,4% over de heffingsgrondslag;
- het kadastrale recht en de kosten van kadastrale recherche,
- de kosten van ontruiming na de aflevering;
- de kosten waarvoor de koper op grond van de wet aansprakelijk is;
- de inzetpremie;
- de kosten van doorhaling van de inschrijvingen van hypotheken, beperkte rechten en beslagen;
- de kosten van advertenties en biljetten, afslagersloon, zaalhuur en/of de website;
- de eventuele andere kosten van de voorbereiding en organisatie van de executoriale verkoop.
In aanvulling daarop worden de volgende kosten aan de koper in rekening gebracht:
- de explootkosten;
- de kosten van het in beheer nemen van het registergoed, zoals door de verkoper aan de voorzieningenrechter verzocht en/of het onder zich nemen van het registergoed door de verkoper;
- (bij onderhandse executoriale verkoop) de kosten van de voorbereiding en indiening van het verzoekschrift, de behandeling ter zitting bij de voorzieningenrechter en alle overige werkzaamheden en kosten die met deze procedure verband houden, in de ruimste zin van het woord;

waarborgsommen
De koper dient aan de notaris een waarborgsom te betalen van 10% van de koopprijs als vermeld in artikel 12 lid 1 AVVE.

aanvaarding
Het verkochte wordt door koper aanvaard in de staat waarin het zich bevindt.

verrekening baten en lasten

De baten en lasten zijn vanaf de dag van betaling van de koopsom en het verder verschuldigde voor rekening van koper.

betaling koopsom
De koopsom moet worden betaald vóór of op 1 november 2023

Meer informatie over dit object is terug te vinden bij Documenten, in de PDF 'uitgebreide omschrijving object'.

Milieu-informatie

Zie bodemloketrapport

Overige eigendomgegevens

Bedrijfsruimte Hessenweg 16 A en woningen/ kamers Hessenweg 16 en 16 B zijn verhuurd. Totale huuropbrengst (inclusief servicekosten) € 4.980,79

Financieel

Plok 1%, voor rekening van koper
Indicatie veilingkosten € 9667 (per 16-08-2023 om 11:56 )

Lasten

OZB Hessenweg 16 € 287,09 per jaar
OZB Hessenweg 16 A en B € 1283,14 per jaar
Watersysteemheffing Hessenweg 16 € 70,08 per jaar
Watersysteemheffing Hessenweg 16A en B € 89,33 per jaar

Documenten

Algemene voorwaarden PDF
Kadastrale kaart PDF

Onderhands bod

Het is ook mogelijk om voorafgaand aan de executieveiling bij de notaris een schriftelijk bod uit te brengen. Let er goed op dat dit bod onherroepelijk en onvoorwaardelijk is. U kunt dus geen voorbehoud maken voor bijvoorbeeld de verkrijging van een financiering of voor het leegkomen van het pand. Als koper dient u zich van de spelregels te vergewissen. Wij wijzen u op de informatie over dit object en de van toepassing zijnde veilingvoorwaarden en (veiling)kosten. Indien u na het lezen van de spelregels tóch onzeker bent, schakel dan een deskundige in. Bijvoorbeeld uw makelaar. Voor het uitbrengen van uw bod voorafgaand aan de executieveiling gebruikt u het biedingformulier. Het volledig ingevuld en ondertekend formulier dient voor de bovenstaande veiling uiterlijk 03-09-2023 24:00 uur bij de notaris te zijn ingediend.

Het wordt aangeraden een deskundige in te schakelen om de veilingaankoop te begeleiden.