Veilingdatum
18 september 2023
Vanaf
18:00
Locatie
Eerste Ringdijkstraat 4
Soort veiling
Executieveiling (hypotheek)
Dossiernummer
46163
Status
Vervallen

Omschrijving

1. de winkelpanden, garage, bergplaats, erf, grond en verder toebehoren, gelegen te 3731 JL De Bilt, Hessenweg 100, 100A, 102, 102A en 102B, kadastraal bekend gemeente De Bilt, sectie D nummer 5935, ter grootte van vijf are en drieëndertig centiare (5 a 33 ca);
2. een perceel grond, gelegen te 3731 JM De Bilt, Hessenweg 102C, kadastraal bekend gemeente De Bilt, sectie D nummer 5726, ter grootte van tweeëndertig centiare (32 ca);

Kenmerken

  • Type registergoed: Bedrijfspand
  • Gebruik: Leegstaand
  • Soort eigendom: Vol eigendom
  • Bouwjaar: 1922
  • Oppervlakte perceel: 565 m²

Kadastrale informatie

1. de winkelpanden, garage, bergplaats, erf, grond en verder toebehoren, gelegen te 3731 JL De Bilt, Hessenweg 100, 100A, 102, 102A en 102B, kadastraal bekend gemeente De Bilt, sectie D nummer 5935, ter grootte van vijf are en drieëndertig centiare (5 a 33 ca); 2. een perceel grond, gelegen te 3731 JM De Bilt, Hessenweg 102C, kadastraal bekend gemeente De Bilt, sectie D nummer 5726, ter grootte van tweeëndertig centiare (32 ca);

Download hier de kadastrale kaart: PDF

Bezichtigen

De mogelijkheid wordt onderzocht, als een en ander duidelijk is, dan wordt dat hier vermeld.

Overige informatie

locatie
De Hessenweg is één van de oudste wegen van De Bilt. Op oude kaarten komt de weg al voor, zij het dat de naam van de weg niet alleen op kaarten maar ook in diverse stukken, verschillend werd aangeduid. Vandaag de dag is de Hessenweg een gezellige winkelstraat met een goede verhouding tussen lokale ondernemers, grotere ketens en diverse horecagelegenheden.

gebruik/oplevering
Het registergoed wordt, voor zover bekend, op dit moment niet gebruikt door de eigenaar. Uit onderzoek ter plaatse is niet gebleken van gebruik van het registergoed door de eigenaar of anderen.Volgens een bericht van de gemeente De Bilt, afdeling team gemeentewinkel, met datum 28 juli 2023, zijn er op de adressen Hessenweg 100,1 100A, 102, 102A en 102 B geen personen als bewoner ingeschreven.

huurbeding
De verkoper heeft het huurbeding niet ingeroepen, omdat hij zich ervan vergewist heeft dat er geen personen op grond van een huurovereenkomst gebruik konden maken van het registergoed op het moment dat de executoriale verkoop bekend is gemaakt op de website.

oppervlakte/NEN 2580
Hessenweg 100: ca. 392m2 volgens BAG
Hessenweg 100A: ca. 392m2 volgens BAG
Hessenweg 102: ca. 234m2 volgens BAG
Hessenweg 102A: ca. 241m2 volgens BAG
Hessenweg 102B ca. 60m2 volgens BAG
Hessenweg 102C (perceel grond): ca. 62m2 volgens BAG

energie (EPA)
De eigenaar beschikt over een energielabel (D) met betrekking tot het registergoed.
Een kopie hiervan is beschikbaar in de veilingdocumentatie.

garanties/aansprakelijkheid
Door verkoper worden geen garanties verleend, noch voor de materiële conformiteit van het registergoed, noch voor de juridische conformiteit van het registergoed. Het door koper voorgenomen gebruik komt voor rekening en risico van koper.

milieu
Het is de verkoper niet bekend of het registergoed is verontreinigd met giftige, chemische en/of andere gevaarlijke stoffen. Het is de verkoper ook niet bekend of zich in het registergoed (ondergrondse) olie- en/of septic tanks bevinden.
Aan verkoper is niet bekend dat in de onroerende zaak asbest is verwerkt anders dan in de tijd waarin de onroerende zaak werd vervaardigd, te doen gebruikelijk was. Bij eventuele verwijdering van de asbesthoudende materialen dienen op grond van milieuwetgeving speciale maatregelen te worden getroffen.
Bij het bodemloket is geen informatie voor het registergoed beschikbaar over bodemonderzoek en/of sanering, voor wat betreft het naastgelegen pand Hessenweg 104 is deze informatie wel beschikbaar en te raadplegen in de veilingdocumentatie.
Voor zover aan de verkoper bekend, is in het registergoed geen ondergrondse tank voor het opslaan van vloeistoffen aanwezig.

risico
Het registergoed is geen tot bewoning bestemde onroerende zaak.
Op grond van artikel 19 van de AVVE is het registergoed voor risico van de koper vanaf het moment van gunning.

Koper dient zelf onderzoek te verrichten naar de in de bijzondere voorwaarden genoemde genoemde bijzondere lasten en beperkingen dan wel indien en voor zover de koper dit onderzoek geheel of gedeeltelijk achterwege heeft gelaten de koper welbewust de daaraan verbonden risico's aanvaardt zonder enig voorbehoud of enige aanspraak jegens de verkoper of de notaris.

Het registergoed wordt afgeleverd in de feitelijke toestand waarin het zich op het moment van aflevering blijkt te bevinden, ook indien die feitelijke toestand afwijkt ten tijde van de levering. Verkoper staat niet in voor de bouwkundige staat van het registergoed.

Door verkoper worden geen garanties verleend, noch voor de materiële conformiteit van het registergoed, noch voor de juridische conformiteit van het registergoed. Het door koper voorgenomen gebruik komt voor rekening en risico van koper.

ontruiming
Voor zover na de veiling blijkt dat sprake is van bewoning/gebruik door de eigenaar en/of personen die zich zonder recht of titel in het registergoed bevinden en als zodanig niet bekend waren aan de koper, kan de koper deze personen tot ontruiming dwingen op de wijze als in artikel 525 lid 3 wetboek van burgerlijke rechtsvordering is bepaald. Bij onderhandse verkoop kan de koper de eigenaar en de zijnen na de levering dwingen tot ontruiming op grond van de beschikking van de voorzieningenrechter, als de voorzieningenrechter deze personen hiertoe veroordeelt. De ontruiming komt voor rekening en risico van de koper. De verkoper staat niet in voor de bevoegdheid van de koper tot ontruiming.

bestemming
Volgens www.ruimtelijkeplannen.nl ligt het registergoed in het gebied waar het bestemmingsplan ''Hessenweg 2010'' van de gemeente De Bilt van toepassing is en heeft het registergoed de volgende bestemming: detailhandel (begane grond) en wonen (uitsluitend op de verdiepingen).
Het pand is bestemd om te worden gebruikt als winkelruimte (met opslagruimte).

gunning
Na de veiling beraadt verkoper zich omtrent de gunning. Verkoper heeft het recht om niet te gunnen.
De termijn van beraad eindigt de zesde (6de) werkdag volgende op de afslag om vijf (5) uur in de middag of zoveel eerder als verkoper heeft verklaard al dan niet te gunnen.

FINANCIËLE INFORMATIE

kosten koper
- het bedrag van de verschuldigde overdrachtsbelasting;
- het honorarium volgens het tarief van de notaris ad € 4.500,00 exclusief omzetbelasting;
- het honorarium van een eventuele akte de command ad € 500,- exclusief omzetbelasting; het kadastrale recht en de kosten van kadastrale en hypothecaire recherche;
- de courtage makelaar-koper, indien aangewezen;
- de waarborgsom als bedoeld in artikel 12 lid 1 AVVE,
- het tarief voor verplicht recherches VIS/Insolventies/Curatele/BRP ad € 22,- per betrokken natuurlijk persoon;
- bij een rechtspersoon:
- het tarief voor recherches en aanvraag statuten Kamer van Koophandel ad € 45,00 per betrokken rechtspersoon;
- tarief onderzoek en verklaring uiteindelijke belanghebbende ad € 75,00 per betrokken rechtspersoon;
- het tarief van de heffing voor het kwaliteitsfonds notariaat ad € 8,22 per notariële akte;
- het tarief voor onderzoek herkomst gelden, vanaf € 125,00;
- de inzetpremie;

waarborgsommen
De koper dient aan de notaris een waarborgsom te betalen van 10% van de koopprijs als vermeld in artikel 12 lid 1 AVVE.

aanvaarding
Het verkochte wordt door koper aanvaard in de staat waarin het zich bevindt.

verrekening baten en lasten
De baten en lasten zijn vanaf de dag van betaling van de koopsom en het verder verschuldigde voor rekening van koper.

betaling koopsom
De koopsom moet worden betaald vóór of op 1 november 2023

belasting
Voor zover de verkoper bekend, is met betrekking tot de levering geen omzetbelasting, maar wel overdrachtsbelasting verschuldigd. De overdrachtsbelasting komt volledig voor rekening en risico van koper. Het tarief voor de overdrachtsbelasting bedraagt 10,4%. De overdrachtsbelasting zal worden berekend over de koopsom van het registergoed, verhoogd met de veilingkosten die tot een verhoging van de heffingsgrondslag leiden.

Meer informatie over dit object is terug te vinden bij Documenten, in de PDF 'uitgebreide omschrijving object'.

Milieu-informatie

Zie bodemloketrapport

Financieel

Plok 1%, voor rekening van koper
Indicatie veilingkosten € 9667 (per 16-08-2023 om 10:46 )

Lasten

OZB Hessenweg 100 € 610,02 per jaar
OZB Hessenweg 102 € 778,30 per jaar
OZB Hessenweg 102 A € 336,56 per jaar
Watersysteemheffing Hessenweg 100 € 42,47 per jaar
Watersysteemheffing Hessenweg 102 € 54,18 per jaar
Watersysteemheffing Hessenweg 102 A € 23,43 per jaar

Documenten

Algemene voorwaarden PDF
Kadastrale kaart PDF

Onderhands bod

Het is ook mogelijk om voorafgaand aan de executieveiling bij de notaris een schriftelijk bod uit te brengen. Let er goed op dat dit bod onherroepelijk en onvoorwaardelijk is. U kunt dus geen voorbehoud maken voor bijvoorbeeld de verkrijging van een financiering of voor het leegkomen van het pand. Als koper dient u zich van de spelregels te vergewissen. Wij wijzen u op de informatie over dit object en de van toepassing zijnde veilingvoorwaarden en (veiling)kosten. Indien u na het lezen van de spelregels tóch onzeker bent, schakel dan een deskundige in. Bijvoorbeeld uw makelaar. Voor het uitbrengen van uw bod voorafgaand aan de executieveiling gebruikt u het biedingformulier. Het volledig ingevuld en ondertekend formulier dient voor de bovenstaande veiling uiterlijk 03-09-2023 24:00 uur bij de notaris te zijn ingediend.

Het wordt aangeraden een deskundige in te schakelen om de veilingaankoop te begeleiden.